6-12 Eylül 2015 Hasandağ XC Open Yarışması


Aksaray Hasandağında yapılacak olan Hasandağı XC Open yarışmasına için gitmek için sabah yola çıktık. Öğlen ise kalacağımız yer olan öğretmenevine geldik ve eşyalarımızı yerleştirdikten sonra birkaç kişi antrenman gününden önce tepeyi görmek ve bölgeyi tanımak amaçlı, uçuş yapmak için  tepeye gitmek istedik fakat bizi tepeye çıkartacak olan araç arızalanınca bizde geri dönmek zorunda kaldık. Daha sonra daha önce burada uçuş yapmış olan Ertan arkadaşımızın bildiği Ekecik tepesine gidip burada Mustafa, Ümit ve Ertan arkadaşımız  birer sorti uçmuş oldular. Ümit ve Mustafa arkadaşımız biraz fazla yürümüşler ki akşam yorgunlukları yüzlerinden okunuyordu. : )  Tabi Serdar  eğitmenimize de Ekecik tepesine arkadaşlarımızı götürdüğü(Şoför olarak)  için ayrıca teşekkür ediyorum.



06 Eylül 2015(1.gün)
Bugün sabah kalkıp kahvaltımızı yaptıktan sonra ilk defa uçacağımız Hasandağına doğru yola çıktık. Yarışmanın antrenman günü olsa da bugün kısa bir task(görev) verildi. Bölgeyle ilgili genel bir brifing ve ardından günün hava koşullarıda söylendikten sonra uçuş için hazırlıklarımızı yapıp daha sonra uçuşlarımız yaptık. Bu uçuşumuz bölgeyi tanıma amaçlı bir uçuş oldu ve güzel uçuşlar yaptık ayrıca Serdar eğitmenimiz günün taskını tamamlayarak güzel bir uçuş yapmış oldu.











07 Eylül 2015(2.gün)

Yarışmanın ilk günüydü. Tepeye geldikten sonra task brifingini dinleyip uçuş bilgisayarlarımıza günün task koordinatlarını girdik. Hava durumu brifinginden sonrada malzemelerimiz hazırlayıp pencerenin açılışını(kalkış zamanı) bekledik. Pencere açıldıktan sonrada birer birer kalkışlarımızı yaptık. Günün sonunda ise herkes güvenli bir şekilde uçuşunu tamamlamış oldu. Günün sonunda ise Merve ve Gizem arkadaşlarımız daha uzun ve iyi uçarak bölgede daha çok tecrübe sahibi oldular.





08 Eylül 2015(3.gün)
Tepeye geldiğimizde hava şartları uçuş için uygun değildi. Bir süre bekledikten sonra yarışma görevlileri tarafından havanın uygun olmadığı ve günün iptali kararı alındı. Hava durumundan dolayı bugün uçuş olmadı organizasyon ise Aksaray iline gezi düzenledi. Aksarayı da gezdikten sonra otelimize geri döndük.






09 Eylül 2015(4.gün)
Yine aynı cümlelerle devam ediyorum. : ) Kahvaltımızı yaptıktan sonra tepeye doğru yola koyulduk. Tepeye geldiğimizde havada herhangi bir sıkıntı yoktu uçuş için uygundu bir süre bekledikten sonra task brifingi verildi. Brifingden sonra malzemelerimizi hazırlayıp pencerenin açılmasını bekledik. Pencere açıldıktan sonra kalkışlarımızı yaparak uçuşlarımızı yaptık. Gün sonunda ise Merve ve Serdar taskı tamamlayarak gazi havacılığı gururlandırdılar.






10 Eylül 2015(5.gün)
Bugünde tepeye çıktığımızda hava durumu maalesef kötüydü. Bir süre bekledikten sonra task görevlileri tarafından yine hava durumundan dolayı uçuş olmayacağı kararı bildirildikten sonra organizasyon tarafından meşhur Ihlara Vadisine gezi düzenledi. Bazı arkadaşlarımız geziye katılırken bazı arkadaşlarımızda otele giderek kötü günlerin dostu ve eğlencesi olan 101 ve kart oyunları oynadılar.





11 Eylül 2015(6.gün)
Kahvaltımızdan sonra malzemelerimizi araçlara yükleyerek tepeye doğru yola koyulduk. Tepeye vardığımızda hava durumunu iyi görünce yüzlerimiz gülmeye başlamıştı. Task görevlileri tarafından çağırılarak task brifingi yapıldı. Uçuş bilgisayarlarımıza koordinatları girdikten sonra malzemelerimizi hazırlayarak pencerenin açılmasını bekledik. Pencerenin açılmasıyla uçuşlarımızı yaptık. Gün sonunda yine çok iyi uçan arkadaşlarımız oldu. Serdar ve Merve eğitmenlerimiz gün sonunda taskı tamamlayarak GOL yaptılar. Ümit arkadaşımızda GOL e  gitmesine  rağmen  kendi  hatası  ve  B1 (uçuş bilgisayarı)  hatasından  dolayı  bir   Turn Point i (Yarışmada belirlenen nokta) almamış ve bundan dolayıda GOL ü sayılmamıştır. Böyle bir mallığı bir daha yapmamasını umuyoruz ve tüm arkadaşlarımıza başarılar dileyerek bu günüde bu şekilde bitiriyoruz.












12 Eylül 2015(7.gün)
Yarışmamızın son günüydü. Tepeye çıktığımızda yine yüzlerde bir gülümseme olmasını isterdik ama ne yazık ki bu şekilde olmadı. Maalesef hava durumu yine uçuş için uygun değildi. Bir süre bekledikten sonra task görevlileri tarafından gün iptali kararı verildi ve 2015 Hasandağı yarışması burada sonlanmış oldu. Daha sonra otele gittik. Otelde saat 18:00 da olacak seramoniye katıldık. Burada kürsüye çıkan arkadaşlarımız oldu. Genel Bayanlar ve Türk Bayanlar kategorisinde Merve eğitmenimiz 1. Oldu. Yine Türkler kategorisinde Gizem eğitmenimiz 2. Olarak yarışmayı iyi bir başarıyla tamamlamış oldular ve takımlar kategorisinde 3.olarak bu yarışmayı da burada bitirmiş olduk.