PWC Portekiz 2012

Gazi Havacılık'ın başarılı pilotlarından Umut AslanParagliding World Cup için 13-21 Temmuz tarihleri arasında Portekiz'deydi.  120 pilotun katıldığı yarışmada pilotlar "en iyi" olmak için uçtular.  Toplamda 6 task gerçekleştirildi, 2 taskta ise uygun olmayan hava koşullarından dolayı tasklar iptal edildi.










Toplam 4 task sonucuna göre genel sıralamada 79. olan Umut, Türk pilotları arasında 5. oldu.






















PWC Portekizde genel sıralamada Fransız Pilot Yann MARTİNİ  1. olurken , Bayanlarda ise Japon Pilot Keiko HİRAKİ 1. oldu.
Türk Pilotu Ayşe BAYRAK Bayanlar 3. oldu



















Umut Aslan'ın başarılarının devamını dileyerek PWC'lerde artık Türk pilotlarının birinciliğini kutlamayı umuyoruz...

DENİZLİ XC OPEN 2012

Tarih:  3-8 Temmuz 2012
Gazi havacılık ekibi Kayseri'de 2 haftalık kesintisiz uçuş  günleri sonrası kendini uçuş memurları-tam gün mesaili- olarak hissetmeye başladı ve hızını alamayıp Denizli XC Open' a giderek aylık uçuş saatinde tavan yaptılar.Hem uçan hem karada yaşayan canlılar olarak o kadar adapte olmuştuk ki uçuş doğal döngümüzün bir parçası olmuştu; ama gel gör ki bu kesintisiz uçuşlarımıza hava muhalefeti yüzünde 2 günlük havuzlu, bol eğlenceli, bolca dinlenmeli bir ara verdik.Hemen ardından tam gaz uçuşlarımıza devam ederek uçuş saatlerimize saatler kattık:)











































Toplam 3 taskla sona eren yarışmada genel sıralama:
Umut aslan 12
Serdar Tur 18
Ufuk Uçar 41
Merve Gülşah Arslan 43
Hülya Keçeci 51
Arda Çeşmecioğlu 67 ve henüz GPS kullanmayı beceremeyen Pelin Özçelik 86. olarak yarışmayı tamamladı.
 Women overall : Merve Gülşah Arslan 2.
Women sport-class : Merve Gülşah Arslan 1.
                                        Hülya Keçeci 3. olarak kürsüye çıktılar.    


Not: Gönül isterdiki daha çok uçuş fotosu koyalım ama malesef yok; o sırada uçuyoduk:)

21-22 Temmuz Çerkeş- Kırkkız

21-26 Ağustos tarihleri arasında Işık dağında gerçekleştirilecek olan yarışma için uçuş bölgesi tanımak ve haftasonu da kamp yapmak amacıyla Çerkeşe gittik. Işık dağına vardığımızda sert kuzey rüzgarı esmekteydi. Işık dağının kuzey kısmının aşırı ormanlık olması ve sert esen kuzey rüzgar dolayısıyla uçuşlar gerçekleştirilemedi. Pazar günü için de rüzgar yönü ve şiddetinin aynı olacağını öğrenmemizle Kırkkıza gitmeye karar verdik ve kampı orada kurduk. Pazar günü tepeye çıktığımızda hava pek parlak değildi. Zayıf termiklerin olduğu bir uçuş yaparak günü tamamladık ve Ankaraya geri döndük.