21-24 Ocak Denizli Etkinliği

Gazi Havacılık 5. Geleneksel Denizli Etkinliği için 21 Ocak Cuma gecesi Denizli-Pamukkale'ye doğru yola çıktık. Hepimizde büyük bir sevinç ve bol bol uçuş beklentisi vardı. Neşeli bir yolculuğun ardından karaya ayak bastık. Odalarımıza yerleşip, hızlıca hazırlandıktan sonra önce Başlangıç Tepesi'ne, oradan da Dinamit Tepe'ye çıktık.


Başlangıç Tepesi'ndeki uçuşlar güzel güzel devam ederken, kulüp pilotları ve aktif üyelerden bazıları da Dinamit Tepe'ye doğru yola koyuldu. Tepeye ulaştıktan sonra kısa bir bekleyişin ardından, ilk sortide uçuş yapması beklenen arkadaşlar vakit kaybetmemek ve mümkün olduğunca fazla uçuş yapmak adına hızlı bir şekilde kuşanırlen, diğerleri de onlara yardım etti. Bu arada kimilerinin içinde "Bugün en az 10 uçuş yaparız!" beklentisi vardı.

Fakat "ters" giden bir şeyler vardı... Ne mi? Bakalım neymiş!..

Evet, gözlerimizi üzerinden ayırmadığımız o canım windsock bir türlü istenen yönü göstermedi. Saatler ilerledikçe umutlar azaldı, yüzlerde üzgün ve sinirli ifadeler belirmeye başladı. Bu üzüntü ve sinirle, kuşanmış bir şekilde beklemekten yer yer yorulmuş, bir o kadar da sıkılmış olan arkadaşlarımız ilginç kareler sergiledi.

Bir ara arkadan esen rüzgarın sıfırlamasıyla birlikte eğitmenler ve ileri seviye kulüp pilotları ani bir şekilde arka arkaya kalkışlarını yaparak tepeyi terk ettiler.

Geriye boynu bükük kulüp pilotları ve aktif üyeler kaldı...

Uçuşların hemen ardından başlayan yağıştan kaçmak için hemen toparlanıp, otele geri döndükten sonra, gerilen sinirleri gevşetmek için sıcacık termal havuza girip rahatlamak iyi bir fikirdi. Havuz keyfinden sonra şömine başında brifing, akşam yemeği ve çeşitli oyunlarla güne son verildi.

2. güne yine pozitif, beklenti dolu bir şekilde başladık. Kahvaltının ardından yine Başlangıç Tepesi'ne ve Dinamit Tepe'ye dağıldık. Başlangıç uçuşları ara ara ters esen rüzgarın ve yer yer çiseleyen yağmurun etkisiyle aralıklarla da olsa devam etti. Ancak Dinamit Tepe'dekilerin şansı o kadar iyi değildi. Arkadan şiddetli esen rüzgar sebebiyle zamanlarını çay içerek ya da otobüste uyuyarak geçiren arkadaşlarımız, öğleden sonra Başlangıç Tepesi'ne indiler.
Beklentilere yine cevap vermeyen hava dolayısıyla 2. günü de sadece başlangıç uçuşlarıyla tamamlayıp otele dönen kulüp üyeleri, akşam yemeğinden sonra eğitmenimiz Fatih'in doğum gününü kutladı. Eğlenceye kendimizi kaptırıp uçamadığımızı unuttuğumuz için yüzler gülüyordu.

Telefonuna gelen tam 1 (bir) aramaya cevap vermeyen arkadaşımız Hasan, hem Ankara'da hem de Denizli'de kısa süreli bir kaos oluşturdu.

Sıra geldi 3. güne... Patlayacağımızı bile bile başladığımız bu günün sabahında moraller yine bozuktu. Dışarıda sis, yağmur, arkadan esen rüzgar, kısacası uçmamıza engel olacak ne kadar olumsuzluk varsa hepsi vardı. Yağmur durduğunda artık uçuştan umudumuzu kessek de, son kez Başlangıç Tepesi'ni ve Dinamit Tepe'yi ziyaret ettik. Bu ziyaretteki amaç, başlangıç seviyesindeki pilotların da irtifa uçuşu yapılacak olan Dinamit Tepe'yi ve iniş alanını görmesiydi. Gelmişken birkaç hatıra fotoğrafı da çekildik.

Bale yapmıyoruz. Ciddiyiz!

Hava şartlarının maksimum derecede olumsuz olmasından dolayı etkinliğimizi planladığımızdan 1 gün erken bitirmek zorunda kalıp, 3. gün öğleden sonra Ankara'ya doğru tekrar yola çıktık. İçimizde buruk bir mutluluk vardı, uçamasak da Gazi Havacılık'la olmanın paha biçilemez olduğu gerçeğini bir kez daha görmüş olduk.

Bu Denizli etkinliğinden sonra kıssadan hisseler:

-Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz! (Merve, bu sana gelsin.)
-Neye niyet, neye kısmet.

Bir başka etkinlikte görüşmek üzere, esen kalın...
-
-