20-24 Nisan Ölüdeniz SIV

1. gün
Her yıl gerçekleştirdiğimiz Ölüdeniz SIV etkinliği için hazırlıklarımızı tamamladık. 20 Nisan Perşembe gecesi Ankara'dan çıktık yola. Yaklaşık dokuz saatlik bir yolculuktan sonra Fethiye'deyiz. Fethiye Otogar'dan yarım saatlik bir yolculukla Ölüdeniz'e otelimize varıyoruz. Yerleşip kahvaltımızı yaptıktan sonra sahile doğru geçiyoruz ve burada iniş için briefingimizi gerçekleştiriyoruz. İniş alanımız bu sahil. Ardından hiç vakit kaybetmeden sabah sortisini kaçırmamak amacıyla sırtlanıp malzemeleri, aracımıza gidiyoruz bizi take off'a çıkarması için. Havanın durumuna göre kullanılan dört farklı take off var Babadağ'da. 1200, 1700, 1800 ve 1950 take off'ları. Yaklaşık yine yarım saat süren bir yolcuklukla take off'a çıkıyoruz. Manzara kusursuz. Aracımız orman manzaralı güzergahının sonunda 1200 take off'una varıyor. Take off henüz çok kalabalık değil. Dikkatli bir şekilde kalkış ve siv briefingi yaptıktan hemen sonra eğitmenlerimizden Mustafa Aztekin ve Ümit Karakaş kalkışlarını yapıyorlar. Eğitmenlerimiz inişlerini gerçekleştirdikten sonra Atakan Koluman'ın kalkış izniyle bizler de kalkışımızı yapıyoruz. İçimizden yalnızca Bora SIV 2'sini gerçekleştirmek için burada. Aycan, Tamer ve Onur ise Sıv 1'lerini gerçekleştiriyor. SIV 1 için kulak kapama, speed basma, kulak kapalı speed basma, asimetrik kapanma, önden kapanma, spiral ve wingover similasyonları gerçekleştiriliyor. SIV 2'de ise bunların haricinde stol basılıyor. Herkes ilk sortisini tamamladıktan sonra sahilde hazırlıklarımızı tamamlayıp tekrar take off'a çıkıyoruz. İkinci sortimizi de verilen görevleri yapıp tamamladıktan sonra. Gün batımına 2 saat kala tekrar take off'tayız. Bora uçuşunu tamamladıktan sonra bulut take off'u kapatıyor ve kalan pilotlarımız günü 2 uçuşla tamamlayarak take off'u terk ediyor. Akşam ise gün değerlendirmesi ve sohbetle ilk günü tamamlıyoruz.






2.gün
Ölüdeniz'de 2. günümüzde Serdar Tur ve Yasin Demiryürek de aramıza katılıyor. Bugün 1700 Take Off'una çıkıyoruz. Bir müddet tepe önünde türbülanas yoğun olduğu için kalkış yapmıyoruz. Ardından hava daha müsait hale geldiğinde türbülans bitip rüzgar stabilleşince kalkışlarımıza başlıyoruz. Serdar Tur yeni freestyle kanadıyla çalışıyor. Aycan, Onur ve Tamer SIV 1lerini, Bora SIV 2'sini gerçekleştiriyor. Diğer eğitmenlerimiz Atakan, Mustafa ve Ümit de deniz üstünde çeşitli manevralar yapıp stol basıyorlar. Tekrar sahilde biraraya gelip bir sonraki sorti için yine seyri keyifli bir otobüs yolculuğu ile bu defa 1200 Take Off'una çıkıyoruz. Rüzgar stabil değil ve zaman zaman arkadan esiyor. Bunun için bir süre bekliyoruz. Serdar kalkışını yaptıktan sonra bu defa Take Off'u tamamen bir bulut kümesi kaplıyor. Bir süre bekledikten sonra bugünlük uçumuşuzu tamamlayıp otelimize dönüyoruz. Gece ise sahilde hep birlikte vakit geçirip gün hakkında konuşuyoruz.











3.gün
Bugün gün boyu Take Off'ta rüzgar oldukça sert olduğu için tepeye hiç çıkmadan günümüzü geçirdik. Öyle ki bugün tandem firmalarının dahi uçuşlarını iptal ettikleri bir gündü. Hep birlikte sahilde vakit geçirdik bunun için ve fırsat bulan arkadaşlarımız sahilde ters çalıştılar.






4.gün
Ölüdeniz'de son günümüz. Bugün erkenden 1800 Take Off'una çıkyoruz. Rüzgar Take Off'ta oldukça sert. Öğleye kadar rüzgar şiddetinin azalmasını bekliyoruz Öğle saatlerinde rüzgar şiddetinin azalması ile kalkışlarımıza başlıyoruz. Sıra ile bütün pilotlarımız uçuşlarını bitirdiğinde 2. sorti için bu defa 1700 Take Off'una çıkıyoruz. Tepe önü oldukça türbülanslı, bunun için uzunca bir süre bekliyoruz. Rüzgarsa stabil değil ve sürekli yön değiştiriyor. Bir ara hava stabilleşip rüzgar karşılanınca Tamer kalkışını gerçekleştiriyor. Ardından yine arkadan esen rüzgardan dolayı öğrenci kalkışı gerçekleştiremiyoruz. Ümit de uçtuktan sonra kalan arkadaşlarımız güzel bir gün batımı manzarası sonrası otele geçiyor ve hazırlıklarımızı yapıp Ankara yolunu tutuyoruz. SIV'lerini tamamlayan arkadaşlarımız için oldukça eğlenceli bir etkinlikten sonra uzun bir Ankara yolculuğu başlıyor...