16-20 OCAK 2015 DENİZLİ ETİNLİĞİ

 Ankara’nın olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal olan etkinlikler uçma hasretini arttırmıştı iyiden iyiye. Belki de ilaç olacak etkinlik Denizli oldu bizim için. Ankara’da haftadan haftaya yaptığımız etkinliklerden sonra kim derdi ki 4 gün boyunca aralıksız uçacağımızı. Sayımız çok olmasına rağmen doğa ana yardım elini uzattı bize ve etkinliğimizi uçuşlar ile donattı. Ayrıca bu etkinlik sayesinde birbirimizi daha yakından tanımak, birbirimizle yardımlaşmak ve bir şeyler paylaşmakta çok şey kattı her birimizeJ
 Her sene yapılan geleneksel Denizli etkinliğimizi gerçekleştirmek üzere 16.01.2015 Cuma günü toplandık. Harnes ve kanatlar için gerekli düzenlemeleri yapıp eksikliklerimizi giderdikten sonra odada etkinlik brifingi yapıldı. Neden Denizli’ye gidiyoruz nelere dikkat etmeliyiz yoğun bir bilgilendirmeden geçtik ve sonrasında el birliği ile araca eşyalarımızı yükleyip hemen yollara düştük.

1.       Gün (17.01.2015)

İlk gün eşyalarımızı otele bıraktıktan sonra Denizli’ye ilk defa gelen arkadaşlarımız için önce başlangıç tepesini daha sonrada daha sonrada dinamit tepesinin iniş alanını gördük. Nelere dikkat etmeliyiz ve Denizli’de neler yapacağız tekrar üzerinden geçildi. İlk gün başlangıç tepesinde oldukça verimli bir hava vardı ve fazla sayımıza rağmen oldukça fazla uçuş yapıldı. Dinamit tepesinde de 3 sorti ile oldukça verimli bir gün oldu.

2.       Gün (18.01.2015)

İkinci gün yine hava ve Denizli oldukça verimliydi. Başlangıç tepesi olsun Dinamit tepesi olsun bol uçuşlu ve yardımlaşmalı bir gün gördü. Ankara’nın soğuğundan çıkıp Denizli’nin sıcak havasında güzel ve Zafer gazozlu bir gün geçirdik.

3.       Gün (19.01.2015)

Üçüncü gün başlangıç arkadaşlarımızdan bazıları orta irtifa uçuşunu yapmak için Dinamit tepesine çıktı. Denizli etkinliği önceki yıllara göre oldukça verimli geçiyordu ilk orta irtifa uçuşunu yapan arkadaşlarımızın heyecanları eşliğinde uçuşlarımızı yaptık. Akşamında diğer günlerde olduğu gibi akşam yemeğinden sonra birifing yapıldı gün boyu neler yaptık konuşuldu.

4.       Gün (20.01.2015)

Son gün sabah erkenden otelden ayrıldık başlangıç tepesine ve Dinamit tepesine vakit kaybetmeden ulaştık. Başlangıç arkadaşlarımızdan orta irtifasına çıkan yeni kişiler oldu ve gün boyu kişi sayısını arttırdık. Uçtuk uçtuk ve maalesef sonunda etkinliğimizin sonuna geldik. Akşam önce yemek yedik ve sonrasında geleneksel irmik tatlısını yeyip toplu fotoğraflar çektirdikten sonra Ankara yollarına koyulduk.









3 OCAK 2015 RACON

Bir kaç gün önceki yağan kar hala yerdeydi ve tepeye vardığımızda hemen eşyalarımızı sırtlanıp önce tepe önüne yürüdük sonra tepeye tırmandık. ilk başta rüzgarın hızı biraz sertti cp adayı arkadaşlarımız kuşandı fakat kısa bir süre sonra rüzgar başlangıç uçuşlarına uygun hale gelince başlangıç uçuşlarına geçildi hemen. bir süre uçuşlar olduktan sonra soringlik hava oldu ve tekrar nispeten deneyimli arkadaşlarımız kuşanıp soring yaptılar. Acıkınca topluca mangal yapıp yedik ve tekrar uçuşlar başladı. Günü otobüs uçuşlarıyla sonlandırıp evin yolunu tuttuk ve bir etkinliğimizin daha sonuna geldik :).